З легкою кислинкою: як приготувати окрошку на айрані

Окрошка на айрані - рецепт приготування

Окрошка – улюблена багатьма літня страва. Вона чудово освіжає спекотними днями й готується всього за 30 хвилин, зберігаючи приємний смак свіжих овочів.

Існує багато як традиційних рецептів цієї страви, так і більш цікавих та оригінальних. Одним із таких є рецепт окрошки на айрані. Вона дещо кисліша, ніж на кефірі, однак не менш смачна.

Інгредієнти на три порції:

Зараз дивляться
  • Куряче філе – 120 г
  • Картопля – 200 г
  • Огірки – 120 г
  • Зелена цибуля – 15 г
  • Курячі яйця – 2 шт.
  • Гірчиця – 6 г
  • Редиска – 90 г
  • Кріп – 18 г
  • Айран – 550 мл
  • Сіль – за смаком

Як приготувати окрошку на айрані

Помийте куряче філе й відваріть. Після того, як воно охолоне, наріжте середніми кубиками.

Зваріть картоплю, наріжте дрібними кубиками.

Круто відваріть яйця, охолодіть. Розділіть білки від жовтків. До жовтків додайте гірчицю й розітріть їх в однорідну масу, а білки наріжте кубиками.

Помийте огірки та редиску, наріжте дрібним кубиком.

Вимиту зелень мілко подрібніть.

Помістіть в одну тарілку всі підготовлені інгредієнти, ретельно перемішайте та посоліть за смаком. Залийте все холодним айраном та перемішайте.

Готово. Смачного!

Читайте також рецепти окрошки на сироватці та майонезі.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка