Як приготувати ліниву кутю з гречки на Різдво

Як приготувати ліниву кутю з гречки на Різдво
Джерело: Depositphotos

Кутя – традиційна страва, без якої неможливо уявити Святвечір і Різдво. Найчастіше кутю готують із пшениці або ячменю.

Експерт реаліті На ножах Алекс Якутов поділився авторським рецептом куті з гречки.

Інгрідієнти:

  • Гречка смажена – 350 г
  • Волоський горіх – 100 г
  • Родзинки – 100 г
  • Сушена журавлина – 40 г
  • Чорнослив – 40 г
  • Курага – 40 г
  • Мед – (за смаком)
  • Узвар на копченій груші та яблуках – 200-300 мл

Приготування куті з гречкою:

1. Гречку добре промиваємо і заливаємо на ніч холодною водою. Варити її не треба. Так вона залишить усі мінерали та вітаміни при собі. Важливо залити крупу водою хорошої якості.

2. Перед приготуванням куті перекладаємо гречку в друшляк і даємо стекти зайвій волозі.

3. Волоський горіх перебиваємо блендером разом із родзинками в кашку. Родзинки попередньо замочуємо водою, щоб розбухли. Додаємо мед і продовжуємо перебивати. Змішуємо із гречкою.

4. Заливаємо кутю узваром і даємо настоятися.

5. Ріжемо чорнослив та курагу кубиком. Також додаємо в кутю і добре перемішуємо.

6. Додаємо сушену журавлину. Готово!

– Якщо ви любите, щоб смак копченості та солодощів був більш збалансований кислинкою, тоді прямо на тарілку з кутею викладіть нарізане філе лимона або лайма. Також зверху кутю прикрасьте волоськими горіхами, радить Алекс Якутов.

Дивіться реаліті На ножах із Алексом Якутовим уже навесні 2022 року.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка