Кутя з перловки з журавлиною: простий рецепт святкової страви

Кутья

Кутя — одна з головних страв у новорічно-різдвяні свята. Традиційно, кутю готують тричі – на Святвечір, Щедрий вечір і Водохреща.

Існує безліч способів приготування цієї страви, і шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом куті з перловки.

– Я ж люблю готувати кутю з ячмінної крупи або просто перловки. Причому я не люблю її відварювати – адже так ніколи не вгадаєш потрібний ступінь готовності, я просто замочую її у воді, – розповів Євген, як приготувати кутю з перловки.

Інгредієнти:

  • Перлова крупа – 250-300 г;
  • Сушена журавлина – 50 г;
  • Лимонний сік (половини лимона) – 0,5 шт.;
  • Мак – 50 г;
  • Родзинки – 30 г;
  • Волоські горіхи – 50 г;
  • Мед – столова ложка.

Приготування:

  1. Промити перлову кутю та замочити у холодній воді на ніч за кімнатної температури.
  2. Запарити мак окропом, а потім почекати 30 хвилин. За цей час він набухне — його потрібно процідити через сито і протерти в ступі.
  3. Закинути всі інгредієнти в одну миску, потім ретельно перемішати. Залити медом та лимонним соком. Перед подачею краще дати куті настоятися щонайменше 30 хвилин.

Старий Новий рік в Україні святкують у ніч проти 14 січня. Найголовніші традиції святкування Старого Нового року – зібрати всю родину за одним столом, їсти смачні делікатеси та співати колядки. Для деяких людей цей день – одна з можливостей зустрітися з близькими.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка