Паста карбонара – популярна страва італійської кухні, яка до того ж є дуже смачною, якщо правильно її приготувати.
Український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився детальним рецептом приготування спагеті карбонара. Кулінар зазначив, що цей спосіб приготування йому подобається найбільше – просто, швидко та недорого.
Рецепт пасти карбонара – далі в матеріалі.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
- макарони (спагеті) – 250 грам;
- бекон – 100-150 грам;
- пармезан – 50 грам;
- цибуля (біла) – 50 грам;
- яйце – 1 штука;
- вершки (30-33%) – 50 мл;
- петрушка (листя) – 20 грам;
- часник – 2 зубчики;
- оливкова олія – 2 столові ложки;
- перець – за смаком;
- сіль – 20 грам.
Спосіб приготування:
- Бекон поріжте невеликими шматочками чи використовуйте готові смужки. Два зубчики часнику роздавіть ножем, половину цибулини наріжте дрібним кубиком. Розігрійте сковороду з однією столовою ложкою оливкової олії та додайте спочатку часник, за хвилину бекон і цибулю. Обсмажте кілька хвилин.
- Потім додайте в сковорідку яйце та вершки. Добре перемішайте, щоб суміш стала однорідною. Відразу зніміть сковорідку з вогню, щоб яйце не згорнулося.
- Поставте варитися спагеті. На два літри води додайте 20 г солі і 250 г спагеті, одну столову ложку оливкової олії. Варіть приблизно сім хвилин, потім злийте воду. Можна залишити трохи води від спагеті і потім додати до соусу для більшої соковитості. Достатньо 1-2 столових ложок.
- З’єднайте готову пасту з соусом, добре перемішайте. Натріть пармезан, додайте перець за смаком та листя петрушки.
Паста карбонара готова.
Раніше ми ділилися рецептом приготування буженини від Євгена Клопотенка. Страва виходить смачною, ніжною та соковитою. Проте секрет у маринаді. Як приготувати буженину з індички – читайте на Фактах ICTV.