Відомий український шеф-кухар колумбійського походження і ведучий телеканалу СТБ Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом печива на Геловін.
Чоловік зазначив, що це найкращі ласощі для Геловіна, який святкують 31 жовтня. Детальний і покроковий рецепт печива він опублікував в Instagram.
Інгредієнти:
Зараз дивляться
- вершкове масло – ½ склянки (115 г);
- темно-коричневий цукор – ¼ склянки (50 г);
- цукор – ½ склянки (100 г);
- ванільний екстракт – одна чайна ложка;
- гарбузове пюре – шість столових ложок (86 г);
- борошно – 1,5 склянки (190 г);
- сіль -¼ чайної ложки;
- розпушувач – ¼ чайної ложки;
- мелена кориця – одна і ½ чайної ложки;
- шоколадна стружка – ½ склянки (90 г).
Приготування:
- Збийте розтоплене вершкове масло, коричневий цукор і звичайний цукор у середній мисці так, щоб не залишилося грудочок. Збийте ваніль і гарбузове пюре до однорідності.
- Змішайте у великій мисці борошно, сіль, розпушувач, соду і корицю. З’єднайте вологі інгредієнти з сухими та перемішайте все разом ложкою чи шпателем. Тісто має вийти м’яким.
- Додайте ½ склянку шоколадної стружки. Вона може не прилипати до тіста через розтоплене масло, але зробіть усе можливе, щоб поєднати їх. Накрийте тісто і охолоджуйте протягом 30 хвилин чи до трьох днів. Охолодження тіста є обов’язковим для цього рецепту.
- Дістаньте тісто з холодильника. Розігрійте духовку до температури 180°C. Застеліть два великих листа пергаментного паперу, як варіант – силіконові килимки.
- Зробіть із тіста кульки (приблизно 1,5 столові ложки кожна). Після розрівняйте їх і випікайте 11-12 хвилин.
- Охолоджуйте печиво на формах для випічки не менше 10 хвилин, перш ніж перемістити його на решітку. Чим довше печиво охолоджується, тим краще смак!
Раніше Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом чебуреків. Він показав покроковий відеорецепт приготування смачної та доволі популярної страви.