Зовсім скоро православні християни відзначатимуть одне з найважливіших і найсвітліших церковних свят – Великдень. Традиційно до нього готуються заздалегідь. І одне з питань, яке ставлять перед собою господині – як прикрасити паску. У цей день хочеться, щоб усе було красиво, а тому ми часто винаходимо нові цікаві способи прикрасити головний символ свята.
Як прикрасити паску на Великдень: способи
Один із найпростіших способів, як прикрасити паску, зробити це за допомогою білої глазурі з суміші яєчних білків і цукру. Зверху ви можете посипати на неї кружечки, зірочки, горішки, шоколад, ягоди, цукати тощо.
.
Другий спосіб прикрасити паску також простий – за допомогою фруктової глазурі. Робиться вона із солодких соків, а тому додасть пасці не лише смаку, а й яскравого кольору.
Для цього необхідно добре збити білок, додати в нього столову ложку подрібненої цукрової пудри і три ложки будь-якого солодкого соку. Після того як поллєте нею паску, додайте святкових прикрас із мастики – кролики, крашанки, квіточки тощо.
Ще один простий спосіб, як прикрасити паску на Великдень, – глазур із шоколаду. Щоб її зробити, вам знадобиться смачний шоколад і вершкове масло (як альтернатива – вершки).
Розтопіть шоколад на водяній бані та влийте в нього масло або вершки – у пропорції по одній столовій ложці на кожні 50 грамів солодощів. Помішуйте масу до отримання однорідної текстури, а після – беріться до прикрашання паски. Зверху також можна додати будь-який декор на ваш розсуд.
Як бачите, всі три способи, як прикрасити паску – доволі легкі, але стильні. Також святкового вигляду додасть тематичне пакування, форма або пергамент, яким можна обмотати паску, закріпивши за допомогою стрічки.
Головне при цьому включити фантазію і пам’ятати, що паска, приготована вами власноруч – ексклюзивна, від чого ще приємніше.