Смачних рецептів варення є безліч, деякі з них особливо марудні й займають багато часу. Однак можна приготувати не менш апетитне варення, використовуючи досить поширені продукти й додаючи екзотичні нотки спеціями.
Варення з аґрусу добре відоме нам ще з часів наших гостювань у бабусі. Ми ж підготували рецепт варення, дуже схожого на бабусине, котре не вимагає значних зусиль.
Для приготування варення з аґрусу знадобиться:
- аґрус – 1 кг
- цукор – 1,2 кг
- вода – 2 склянки
- кориця – 1 паличка
Перш ніж перейти до консервації, потрібно добре підготувати банки, котрі ви використовуватиме. І банки, і кришечки потрібно добре простерилізувати й висушити.
Як приготувати аґрусове варення – покроковий рецепт
Підготувати аґрус – краще, коли він буде зеленого сорту й дещо недозрілий. Хвостики ягід потрібно обрізати з обох кінців, а збоку зробити розріз. Не забудьте видалити усе насіння з ягід.
Готові ягоди висипаємо у велику каструлю. Додаємо туди цукор та заливаємо водою. Доводимо до кипіння, а тоді зменшуємо вогонь.
На варенні має утворитися пінка, яку потрібно зібрати. Далі додаємо корицю. Продовжуємо варити, перемішуючи, протягом 50-60 хвилин.
Щоб перевірити, чи готове наше варення, капніть трохи його на тарілку й зачекайте 5 хвилин. Якщо ви покрутите тарілкою й воно не розтечеться, то варення вже зварилося.
Після цього важливо повністю дати варенню охолонути й тільки тоді розливати по банках.
Його можна зберігати за кімнатної температури, однак пам’ятайте, що місце повинне бути сухе. Адже в іншому випадку воно покриється пліснявою і його не можна буде їсти.
