Скільки грамів в столовій ложці: список продуктів

Ложка
Джерело: Unsplash

В кулінарії є безліч рецептів, які вимагають точності. Наприклад, випічка або десерти, де, не знаючи точних пропорцій ви отримаєте не таку консистенцію, яка потрібна.

Тому в більшості випадків, точність в кулінарії – запорука успіху та смачних страв. Скільки грамів в столовій ложці – читайте в матеріалі.

Чи можна за допомогою столової ложки виміряти точну вагу інгредієнта

Столова ложка вважається універсальною мірою вимірювання продуктів на кухні, якщо немає мірної склянки або кухонних ваг.

Зараз дивляться

Складність вимірювання ложкою полягає в тому, що кожна речовина має різний об’єм.

Для того, щоб точно виміряти вагу інгредієнта, потрібно знати, скільки грамів міститься в столовій ложці для конкретного продукту.

Що впливає на вагу продукту в ложці: основні аспекти

  • тип продукту;
  • спосіб набору продукту в ложку (з гіркою або без).

Оскільки ложки розрізняються за обсягом, важливо набирати в неї продукт без гірки.

Скільки грамів в столовій ложці: приблизна вага різних продуктів

  • 1 столова ложка цукру – 20 г;
  • 1 столова ложка солі – 25 г;
  • 1 столова ложка цукрової пудри – 23 г;
  • 1 столова ложка рідкого меду – 25 г;
  • 1 столова ложка лимонної кислоти – 12 г;
  • 1 столова ложка соди – 22 г;
  • 1 столова ложка сухих дріжджів – 9 г;
  • 1 столова ложка желатину – 10 г;
  • 1 столова ложка какао – 20 г;
  • 1 столова ложка меленої кави – 15 г;
  • 1 столова ложка води – 13 г;
  • 1 столова ложка оцту – 13 г;
  • 1 столова ложка соняшникової олії – 12 г;
  • 1 столова ложка розтопленого вершкового масла – 11 г.

Скільки грамів у продукті

Крім обсягу сипких або рідких інгредієнтів, у рецептах може зустрічатися точна маса того чи іншого продукту. Ось приблизна вага різних продуктів:

  • 1 яйце – 50-55 г;
  • 1 жовток – 15 г;
  • 1 білок – 35 г;
  • 1 помідор середнього розміру – 100 г;
  • 1 картопля – 150-200 г;
  • 1 цибулина середнього розміру – 150 г;
  • 1 яблуко або груша – 100-150 г;
  • 1 зубчик часнику – 5 г;
  • 1 середній лимон – 75-100 г.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка