Червень і липень – пора цвіту бузини. Якщо ви думали, що ця рослина приносить нам лише смачні та корисні ягоди, то ви маєте рацію. Але не варто знецінювати і сам цвіт бузини, який містить величезну кількість корисних речовин і має протизапальну та дезінфікувальну дію.
З квіток бузини можна робити різні напої, але найелегантнішим є саме шампанське з бузини. Ніколи не чули? Тоді читайте цю статтю, де ми розповімо вам, як зробити шампанське з бузини вдома.
Шампанське з бузини – покроковий рецепт
Інгредієнти:
- Вода – 10 л
- Квітки бузини – 15 шт.
- Цукор – 1 кг
- Лимонна кислота – 20 г
Приготування:
Зібрати квітки бузини. Тут варто зазначити, що ця рослина вкрай вибаглива і не переносить надмірну вологість. Інакше зіпсується.
Квіти бузини висушити. Однак температура повітря не повинна перевищувати 35 градусів.
Налити у каструлю 10 л води. Додати бузину, цукор та лимонну кислоту. Усе перемішати та залишити на 3 дні настоятися, не до кінця накривши кришкою, щоб запустити процес бродіння.
На третій день потрібно процідити рідину через марлю.
Тоді налити в пляшки й на 2 місяці залишити їх в темному прохолодному місці (не вище 4-5 градусів) у горизонтальному положенні, щоби вуглекислий газ, який виділяється під час бродіння не розірвав пляшки.
Після того дістаємо шампанське з бузини і насолоджуємось ігристим смаком цього корисного літнього напою.
Важливо! Вживати напій з бузини потрібно обережно та в невеликих кількостях, щоби не нашкодити своєму здоров’ю. Адже, як відомо, бузина є сильним алергеном. Крім того, шампанське – це все ж алкоголь, а надмірне його споживання негативно впливає на серцевий м’яз, що призводить до різних серцевих захворювань, а також підвищує тиск крові в організмі.
