Рецепт на 20 хвилин: як приготувати класичну окрошку

Окрошка класична - рецепт приготування

Окрошка – традиційна літня страва, яка рятує нас від спеки. Є чимало цікавих рецептів на основі айрану, квасу чи мінеральної води, котрі роблять цю страву пікантнішою. Однак улюбленцем усіх часів залишається класична окрошка на кефірі.

Інгредієнти:

  • Варена ковбаса – 200 г
  • Кефір – 2 л
  • Картопля – 3 шт.
  • Курячі яйця – 4 шт.
  • Огірки – 4 шт.
  • Редиска – 8 шт.
  • Кріп – 50 г
  • Зелена цибуля – 50 г
  • Сіль – за смаком

Приготування класичної окрошки

Зваріть яйця та картоплю, охолодіть та почистьте. Наріжте маленькими кубиками в одну посудину.

Зараз дивляться

Наріжте варену ковбасу, огірки, редиску та зелень. Додайте до картоплі та яєць.

Залийте всі нарізані інгредієнти кефіром і перемішайте.

Якщо ви обрали більш жирний кефір, то розбавте його водою, щоб страва була рідшою. Можна використати мінеральну воду, бульбашки зроблять вашу окрошку свіжішою.

Охолодіть  її в холодильнику протягом 40 хв і подавайте до столу!

Дивіться також рецепт української окрошки від Євгена Клопотенка.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка