Окрошка – традиційна літня страва, яка рятує нас від спеки. Є чимало цікавих рецептів на основі айрану, квасу чи мінеральної води, котрі роблять цю страву пікантнішою. Однак улюбленцем усіх часів залишається класична окрошка на кефірі.
Інгредієнти:
- Варена ковбаса – 200 г
- Кефір – 2 л
- Картопля – 3 шт.
- Курячі яйця – 4 шт.
- Огірки – 4 шт.
- Редиска – 8 шт.
- Кріп – 50 г
- Зелена цибуля – 50 г
- Сіль – за смаком
Приготування класичної окрошки
Зваріть яйця та картоплю, охолодіть та почистьте. Наріжте маленькими кубиками в одну посудину.
Наріжте варену ковбасу, огірки, редиску та зелень. Додайте до картоплі та яєць.
Залийте всі нарізані інгредієнти кефіром і перемішайте.
Якщо ви обрали більш жирний кефір, то розбавте його водою, щоб страва була рідшою. Можна використати мінеральну воду, бульбашки зроблять вашу окрошку свіжішою.
Охолодіть її в холодильнику протягом 40 хв і подавайте до столу!
Дивіться також рецепт української окрошки від Євгена Клопотенка.