У Карпати на Різдво з’їдуться українські зірки

У Карпати на Різдво з’їдуться українські зірки

Захід проходить у гостинному готелі Romantik Spa Hotel, у Карпатах на березі гірської річки Прут.

На фестивалі традиційно збирається багато українських знаменитостей. Цього року на Різдво у Яремче будуть співати колядки з Наталією Бучинською, Тетяною Гончаровою, Ольгою Сумською та Віталієм Борисюком. Окрім того, місцевим гуцульським колоритом порадують етно-колективи. На Святий вечір учасники фестивалю будуть готувати кутю за рецептами різних регіонів України та обиратимуть найкращу.

Кутя – це, безперечно, найважливіша страва цього вечора, кожен її інгредієнт є  символічним. Пшениця – символізує вічне життя та достаток, мед – здоров’я, мак – силу роду та родини. Готують кутю із немеленої пшениці, рису, вівса або ячменю та солодкої добавки – меду, родзинок, цукатів, сухофруктів. Головною інтригою різдвяного вечора буде те, чия саме зіркова кутя та страва якого регіону переможе у дегустаційному змаганні. Голосування, між іншим, буде таємним, а підрахунок голосів абсолютно об’єктивним.

Зараз дивляться

Декілька років поспіль звання найкращої господині за смачну кутю отримувала Народна артистка Ольга Сумська. Вона не тільки вміє готувати різдвяну страву, але знається на тонкощах підготовки продуктів.

– Мак треба обов’язково перетерти, – ділиться секретами Сумська, – а сушку для узвару, котрий потім буде додаватися в кутю – залити окропом та настояти. Мій секретний інгредієнт для куті – ложка спиртного – віскі чи коньяку.

Традиційно на фестиваль приїздять гості в одязі з національними мотивами. Серед них буде проведений конкурс та обраний переможець – власник найбільш вишуканого та оригінального наряду.

Читайте: Тури на Новий рік 2019: куди поїхати і за скільки

За роки проведення фестивалю WINTER ROMANTIK FEST напередодні Різдва у Святий вечір організатори пригостили святою вечерею близько 3000 людей, приготували 500 літрів куті та понад 9000 вареників. Встановили рекорд на найдовшу гуцульську ковбаску – 27 метрів. Навчили гостей майструвати справжню різдвяну зірку та заплітати обрядовий дідух з пшениці.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Підтримати Факти ICTV
Знайшли помилку в тексті?
Помилка