Український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко пояснив, чому просить не називати його Женею.
Чому Клопотенко відмовився від імені Женя
В ексклюзивному інтерв’ю Фактам ICTV шеф-кухар розповів, що цьому рішенню передувала особистісна трансформація, яка розпочалася 19 лютого 2014 року. Ця дата закарбувалася в пам’яті Євгена, адже саме того дня на Майдані Незалежності у Києві розстрілювали активістів Революції Гідності.
Відтоді Клопотенко почав детальніше досліджувати українську кухню та будувати стратегію, як можна змінити суспільство через їжу. Він занурився в історію українських свят, почав відроджувати традиції та формувати команду. А відмова від імені Женя стала останньою крапкою у 10-річній трансформації кулінара.
– Ім’я Євген – це така фінальна крапка для мене. Я за 10 років повністю пройшов етап від того, ким я був, до того, ким я став зараз і що я роблю. Я прокинувся на наступний день після того, як написав цей пост. У мене це бажання десь місяць було. Я світові сказав, що тепер я Євген. Ви можете називати мене Женя, робіть, що хочете, – сказав він.
Клопотенко додав, що не закликає всіх відмовлятися від імені Женя, адже це насамперед “про відчуття себе”.
Нагадаємо, вперше про відмову від імені Женя Клопотенко заговорив у травні. Тоді він опублікував допис, в якому нагадав підписників, як його варто називати.