Ідеальне поєднання м’ясо-дрова
М’ясо птиці: вишня, слива, яблуня, виноградна лоза.
Свинина, баранина: вишня, береза, липа.
Телятина і риба: береза, липа, груша, слива, черешня, персик, абрикос та інші фруктові дерева.
Як відрізнити дрова
Щоб вам не підсунули, скажімо, сосну замість груші, пройдемося по основних породах дерев. Так як для шашлику не варто використовувати дрова із хвойних дерев, розглянемо вибір плодових (фруктових) і листяних дров.
Фруктові дрова
Яблуня на свіжому зрізі має яскраво-помаранчевий колір. Колір інтенсивніший у серцевині стовбура, а до краю деревина стає світлішою:
Дрова з груші мають відтінок від кремового до світло-коричневого:
У сливи прикоренева частина на свіжому спилі дає ядро абсолютно малинового відтінку. При сушінні воно коричневіє, але помітний малиновий відтінок місцями зберігається:
У стовбурі абрикоса кільця чергуються кольорами то темний, то світлий беж:
Зріз стовбура черемхи має відтінок від світло-коричневого до чорного, із вибагливим малюнком поблизу сучків, а в рівних частинах стовбура утворює майже геометрично правильні концентричні кола на торцевому зрізі.
Листяні дрова
Відрізнити березу від інших дерев ви зможете без проблем, якщо вона з корою:
Вибираючи дубові дрова, згадайте про дубові меблі або дубовий паркет, тоді ви точно не помилитеся:
Читайте: Травневі свята в Україні: куди поїхати, що подивитися та ціни
Поради
- Фахівці вважають, що найкращі дрова для отримання хорошого і довгого жару від вугілля – це товста суха виноградна лоза.
- Для впевненості в сухості дров візьміть поліно в руку, якщо воно здається легким, значить, воно точно сухе і при горінні не димітиме.
- Для економії часу багато хто використовує дрова із деревного вугілля. Усе про те, як вибрати деревне вугілля читайте в матеріалі Фактів ICTV.
До слова, наближаються травневі свята. Факти ICTV публікують добірку місць, які було б чудово відвідати у цей час у Карпатах.