Еліна Сергачова – український журналіст і PR-менеджер. Вона вже півтора року живе у далекій Домінікані, йдеться у сюжеті Ранку у великому місті.
За словами дівчини, цей “рай” виглядає дивно: маршрутки без вікон і дверей, $20 за таксі, криваві розваги та м’ясо, приготоване просто над дорогою.
На Домінікані всього один вихідний – неділя. І в цей день кожен вважає за святе як слід відпочити. Місцеві тусуються на сільських дискотеках із шиплячою колонкою, а у тих, хто має гроші, розваги веселіші.
Еліна вибирається на дискотеки нечасто і лише у клуб Коко Бонго – це чи не єдиний цивілізований клуб в околицях.
Найпікантніша розвага місцевих – криваві півневі бої. Для лінивих домініканців – це ідеальний спорт. Коли ворушити пальцями треба лише задля того, аби зробити ставку на нещасних півнів.
Читайте: Бюджетний уїк-енд у Європі: Зальцбург та Мюнхен
Переміщатися містом – теж випробування. Наприклад, національне таксі мотокончо – це мопеди або мотоцикли. Причому на ньому їде стільки людей, скільки поміститься. Але якщо такий транспорт вам не до душі, то є інший варіант – маршрутка.
І якщо ви не задоволені нашими маршрутками – подивіться на домініканські. Ні вікон, ні дверей. Пасажирів тут скільки поміститься, скільки і їде. Зате недорого. Ну а якщо і це вам не подобається – їдьте на таксі за $20 в один бік.
Проте полиці супермаркетів просто тріщать від авокадо, бананів, манго та іншої екзотики.
360 песо, це 180 грн – гречка. Пачка соняшникового насіння – 400 песо або 200 грн.
Кухня домініканців – це рис, соус із бобових, свинина, часто не зовсім свіжа. Тому потрібно ретельно перевіряти. Утім, Еліна каже, що смачнішого м’яса, ніж тут, вона в житті не їла. Проте виглядає воно ще більш дивно, ніж наша шаурма на зупинках, готують його в бочках просто понад дорогою.
Мух тут відлякують пакетом з водою. Із дороги на м’ясо летить пил, та й вітрина не першої свіжості. Але дуже смачно.
Більше дивіться у відео:
Нагадаємо, раніше Факти ICTV писали про найкращий туристичний об’єкт Європи.