Класична сирна тарілка на новорічний стіл обійдеться в середньому у 300 грн, заявила науковий співробітник Національного наукового центру Інститут аграрної економіки Ольга Козак.
Читайте: Скільки коштує Олів’є на Новий рік 2020
За її словами, нині українська молокопереробна галузь дозволяє скласти сирну тарілку з елітних сирів вітчизняного виробництва.
Розрахунок здійснювався на компанію з 4-6 дорослих осіб – обсяг сиру на одну людину 100-150 г.
Було обрано п’ять загальновідомих типів елітних сирів українського виробництва:
- м’який (брі) – 400-450 грн/1 кг;
- напівм’який (гауда витриманий) – 300-350 грн/1 кг;
- твердий (маасдам) – 250-350 грн/1 кг;
- екстра твердий (пармезан) – 400-500 грн/1 кг;
- сир з блакитною цвіллю (рокфор) – 450-500 грн/1 кг.
Така ж тарілка з імпортними сирами коштуватиме на 40-60% дорожче – 420–480 грн.

Новий рік 2020: ціна сирної тарілки з українських продуктів
Сирна тарілка – класична французька закуска, яка складається із щонайменше 5 видів благородних та елітних сирів.
Раніше Факти ICTV склали для вас орієнтовне меню на Новий рік 2020.
Джерело: ННЦ Інститут аграрної економіки