Японці знають, що борщ – український: посол України в Японії відповів Клопотенку

Євген Клопотенко, Сергій Корсунський

Посол України в Японії Сергій Корсунський прокоментував заяву ресторатора Євгена Клопотенка про те, що серед японців поширена думка про російське походження борща.

Дипломат спростував таке твердження та запевнив, що це не відповідає дійсності.

Посол України в Японії відповів на заяву Євгена Клопотенка

Сергій Корсунський зазначив, що в країні сонця, що сходить, протягом двох років відкрився з десяток ресторанів української кухні, де подають також борщ. Ще один заклад планується відкрити у травні цього року в Нагої.

Зараз дивляться

– Постійно по всій країні українська громада проводить фестивалі борщу, і японці чудово знають, що борщ – то українська страва. Думка одного японця, який “відмовив”, свідчить, що він чи вона просто не компетентний у тій справі, якою намагається займатися, – відреагував посол у своєму Facebook.

Нагадаємо, раніше Євген Клопотенко заявив, що не може відкрити монозаклад з борщем в Японії, бо там його вважають російською стравою. Ресторатор зробив висновок, що так на японців подіяла кремлівська пропаганда.

Як Євген Клопотенко відреагував на відповідь Сергія Корсунського

Шеф-кухар поставив лайк під публікацією дипломата та залишив коментар.

– Ми всі робимо одну велику справу! Але ще й багато роботи попереду, щоб таких прикрих ситуацій не було, бо пропаганда ворога підступна! Єднаємось і лупаємо цю скелю. П.С. Рівень підтримки України в Японії неймовірний! – написав Євген Клопотенко.

коментар Клопотенка послу

Фото: з коментарів під постом Сергія Корсунського/Facebook

Сергій Корсунський на підтвердження своїх слів додав посилання на сторінки закладів української кухні, що працюють в Японії, а також місцеві новини про них.

Фото: Євген Клопотенко, Сергій Корсунський

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка