Про це розповідається у сюжеті Ранку у великому місті.
Все почалося з того, що Лора заради експерименту захотіла виростити пару кілограмів грибів Шиїтаке на дачі. Це їй коштувало близько 1 тис. У результаті експерименту виросло пів центнера екзотичних грибів. Тоді Андрій і Лора зрозуміли, що можуть виростити й кілька тонн та продавати екзотику іншим.
Проте виникла проблема, що в Україні цим ніхто не займався, а профільної літератури мізер.
– Ми зрозуміли, що потрібно шукати книжки, якісь наукові роботи. Зважаючи на те, що Андрій володіє декількома мовами, він читав ці книжки, – розповідає Лора.
Читайте: Косюк: Українськими бізнес моделями користуються в Європі і США
Вирощувати Шиїтаке – дуже дорогий бізнес – адже потрібне спеціальне обладнання, яке забезпечує клімат і стерильність. Лише на старт бізнесу подружжя витратили близько $100 тис.
Однак, екзотичні Шиїтаке закуповують в основному дорогі ресторани й елітні супермаркети. Зараз Лора та Андрій планують виходити на більш перспективний закордонний ринок. Там за Шиїтаке платять втричі більше.
Раніше Факти ICTV писали, що ізраїльський кухар закохався в українку, тому вирішив переїхати жити в нашу країну і відкрити омріянний бізнес в Україні.