Як приготувати сливовий пиріг – рецепт

Як приготувати сливовий пиріг – рецепт
Джерело: Pixabay

Сливовий пиріг із газети The New York Times

Що необхідно для приготування сливового пирога:

  • 3/4 склянки цукру + 2 ст. л. на посипку
  • 113 г вершкового масла або маргарину
  • 1 стакан пшеничного борошна
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. розпушувача для тіста
  • дрібка солі
  • 12 слив сорту Угорка або чорнослив
  • 1 ч. л. кориці

Як приготувати сливовий пиріг - рецепт

Як готувати:

Зараз дивляться

1. Збити цукор з вершковим маслом.

2. Додати яйця і сіль, ще раз збити.

3. Обережно додати борошно з розпушувачем і перемішати ложкою.

4. Розігріти духовку до 175-180 градусів.

5. Форму діаметром 20-25 см змастити маслом, присипати борошном, викласти і розрівняти тісто.

6. Сливи розділити на половинки і викласти на тісто, що не вдавлюючи.

7. Змішати 2 ст. л. цукру з 1 ч. л. кориці і присипати сливи цією сумішшю.

8. Поставити в духовку на 40-45 хвилин – до появи хрусткої скоринки.

9. Подавати сливовий пиріг краще теплим, з кулькою ванільного морозива.

Читайте: Як варити пельмені: прості секрети

Раніше Факти ICTV розповідали, як правильно готувати спагетті.

Фото: pixabay.com

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Підтримати Факти ICTV
Знайшли помилку в тексті?
Помилка