Окрошка – одна з основних літніх страв, що чудово освіжає в спекотну погоду. Варіантів окрошки є досить багато – від класичної окрошки до більш незвичних рецептів на майонезі. Сьогодні ж ми розглянемо ще один не менш смачний варіант, як приготувати окрошку на сироватці.
Такий варіант має приємний смак, а також чудово підійде для дієтичного меню, оскільки калорійність окрошки на сироватці становить всього 62.3 ккал. Ба більше, такий дієтичний суп є смачним і швидким у приготуванні. Тому рекомендуємо скористатися цим рецептом окрошки на сироватці вже цього літа, поки можна легко знайти свіжі овочі.
Для приготування вам знадобляться:
- Сироватка – 1,5 л
- Сметана 15% – 450 г
- Гірчиця – 25 г
- Яйця – 6 шт.
- Огірок – 1 шт. (300 г)
- Кріп – 50 г
- Зелена цибуля – 25 г
- Картопля – 3 шт.
Покроковий рецепт приготування окрошки на сироватці
Відварюємо картоплю та яйця.
Нарізаємо середнім кубиком картоплю, огірок та яйця.
Зелену цибулю нарізаємо дрібним кубиком.
Змішуємо нарізані інгредієнти в одній посудині, додаємо гірчицю та сметану й ще раз ретельно перемішуємо.
Перемішані продукти заливаємо сироваткою. Готово!
Рецепт окрошки на сироватці вкрай простий і швидкий, адже весь процес приготування займатиме не більше 30-40 хв. Незважаючи на всю легкість рецепту, така страва не менш смачна й досить оригінальна, тому не варто нехтувати її приготуванням. А для того, щоб урізноманітнити меню, спробуйте також окрошку на кефірі.