Бувають ситуації, коли щойно приготовані страви необхідно швиденько поставити на зберігання у холодильник. Наприклад, вранці, коли ви поспішаєте на роботу і не маєте часу на те, щоб їжа хоч трішки охолола.
Чи можна ставити гаряче у холодильник та що буде в такому разі з технікою – читайте в матеріалі.
Чи можна ставити гаряче у холодильник: найбільша небезпека
Якщо ви поставите гарячу їжу в холодильник, він може зламатися. Тому все ж краще дати страві охолонути до кімнатної температури.
Так холодильник не перевантажуватиме систему охолодження, знизиться ризик розмноження бактерій.
Але якщо у вас взагалі немає часу, то заздалегідь купіть спеціальні контейнери, які можуть швидко охолоджувати теплі продукти.
Чи можна ставити гаряче у холодильник: інші важливі моменти, які не можна ігнорувати
Крім поламки системи охолодження, існує безліч інших причин, через які краще не ігнорувати правила зберігання їжі. Наприклад:
- Через те що гарячі страви починають випаровуватися у холоді, у холодильнику почне з’являтися конденсат. Він буде накопичуватися на їжі та поверхні агрегата. Через це також зменшується термін придатності страв.
- Гарячі страви можуть пошкодити гумку на дверях холодильника (ущільнювальну). Тож він буде погано закриватися.
- Якщо ставите гарячу страву в холодильник на скляній тарілці, вона може пошкодитися.
- Коли температура камери підвищується, температурний датчик подає сигнал на компресор і він запускається, щоб нагнати холод. Якщо ви поставите гаряче в холодильник, температура в камері значно підвищиться і компресор запускатиметься частіше і на більш тривалий час, доки не нормалізує температуру. Тож витрата електроенергії значно збільшиться і рахунок за світло зросте.