Фото Відео Лайфхаки

Котлета по-київськи: рецепт головної страви столиці від Володимира Ярославського

Котлета по-киевски

Суддя проекту МастерШеф Володимир Ярославський поділився простим рецептом котлети по-київськи.

– Одну з найвідоміших українських страв я бачив ще за часів свого дитинства в ресторанах, і готував сам на початку навчання, – зазначив ресторатор.

Володимир додав, що у приготуванні використовував цільне куряче філе, хоча зазвичай готують з філе з кісточкою від крила. Шматочки шеф-кухар робив маленькими — так котлета швидше просмажується і готується.

Інгредієнти для котлети по-київськи:

  • Куряче філе – 2 шт. або 60-80 г;
  • Вершкове масло – 15 г;
  • Зелень – 2 г;
  • Панірувальні сухарі;
  • Яйця для панірування – 2 шт.;
  • Борошно;
  • Олія для фритюру.

Спосіб приготування котлети по-київськи:

1. Дрібно подрібнити сухарі для тонкого шару панірування;
2. Відокремити мале філе та видалити прожилки, зрізати плоскі частини;
3. Подрібнити зелень, розрізати вершкове масло на частини та обваляти в кропі. Готові шматочки відправити до морозилки.
4. Розділити філе за вагою та відбити, щоб воно стало ніжнішим і тоншим – у такому вигляді його зручніше згортати.
5. Поверх відбитого філе покласти заморожену олію із зеленню та згорнути в рулет. Усі котлети потрібно загорнути в один бік – тримаючи руки човником.
6. Відправити котлети в морозилку – вони мають охолонути.
7. Змішати два яйця з двома столовими ложками води та ретельно збити вилкою;
8. Підморожені котлети обваляти в борошні, потім в яйцях, сухарях, знову в яйцях і знову в сухарях.
9. Відправити котлети у фритюр до рум’яного відтінку за температури 180 градусів Цельсія.
10. Досмажити котлети в духовці, поки на поверхні не з’являться бульбашки олії.
11. Подати готову котлету на пюре із зеленого горошку.

Зараз дивляться

Цей рецепт котлети по-київськи досить простий, і кожен охочий зможе оцінити смак легендарної страви столиці.

Раніше Володимир Ярославський ділився простим рецептом ризотто із гарбузом. Головний секрет – трохи більше олії та трохи більше пармезану, ніж зазвичай.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Loading...
Підтримати Факти ICTV
Знайшли помилку в тексті?
Помилка