Уже багато століть існує чайна культура, вона не втрачає своєї актуальності і на сьогоднішній день. А чайна чашка не тільки справляється зі спрагою, але і дозволяє отримати прекрасний аромат смачного напою, здатного зігріти та подарувати душевне тепло.
Які ж за вартістю найдорожчі чаї?
Читайте: З цукром чи без – як пити чай
8. Байчи ($1200/кг)
На восьмому місці знаходиться Байчи – це білий китайський чай. Цей вид чаю є найулюбленішим серед китайців. Поширені кущі цього сорту не скрізь, ростуть вони виключно у провінції під назвою Аньцзі.
7. Ті Гуанін ($1700/кг)
Це улун, який серед китайців також є найпопулярнішим. Росте в Аньцзі. Збирають зрілі листочки, які в своєму складі зберігають найкорисніші вітаміни і компоненти. У Китаї цей вид чаю часто називають бірюзовим напоєм, оскільки сухе листя даного чаю має цікавий зелено-синій відтінок.
6. Сенча ($6200/кг)
Шосте місце посідає Tea Forte, його ще часто називають Сенча. Прославився він тим, що має воістину незвичайний і унікальний смак, якого йому надає спосіб обробки.
5. Цзюн-Шань Інь-Чжень ($8000/кг)
Цзюн-Шань Інь-Чжень у перекладі на російську звучить так – Срібні голки гір. Спочатку цей чай був напоєм лише династії імператорів.
4. Дарджилінг ($18000/кг)
Це індійський напій, чорний чай елітного сорту, який має відмінний аромат і смакові характеристики. Він росте в горах, у мікрокліматі, в Індії. Цей вид чаю не повністю ферментується, втім, як і всі сорти улун, – лише на 90%.
3. Ан-Сі ($160000/кг)
Цей жовтий сорт чай здавна дуже цінувався. Його любили пити імператорські родини, але у на сьогодні він не втратив свою цінність. Росте у провінції Аньсі. Це улун середньої ферментації. У ньому поєднується свіжість, ніжність, незвичайна сила для здоров’я і відмінний аромат.
2. Тай Ши У-лун ($250000/кг)
Цей чай часто називають тайванським чорним драконом. Це улун, який має незвичайну свіжість чаю зелених сортів і терпкість чаю червоних сортів.
1. Великий червоний халат ($800000/кг)
Щорічно збирається дуже мала кількість даного сорту чаю – лише півкілограма в сумі. Це пов’язано з тим, що в усьому світі росте тільки шість чайних кущів даного сорту. У виробництві використовується тільки молоде листя, яке з’являється першим. Після сортування певна їх частина відкидається через погану якість. Збирають ці листочки чаю лише раз на рік протягом 14 днів.
Нагадаємо, Факти ICTV писали про те, як обрати якісний чай.
За матеріалами Teapravda.