Осінь уже в самому розпалі – зовсім скоро настануть холоди і літні фрукти та овочі не зможуть з’являтися на столі надто часто. Втім, є вихід – підготуватися до зими заздалегідь і заморозити все те, чого так не вистачає в холодну пору. Наприклад, для цього чудово підійде шпинат – джерело заліза і багата на вітаміни рослина.
Як заморозити шпинат – далі в матеріалі.
Як заморозити шпинат на зиму – поради
Насамперед нам потрібно підготуватися до заморожування – для цього потрібен шпинат, пакети і робоча морозилка.
Для початку потрібно промити шпинат під проточною водою, а потім висушити його паперовими рушниками. Це потрібно, щоб листя не стало коричневим після розморожування.
Щоб зручніше було фасувати по пакетиках, потрібно порізати рослину на дрібні шматочки – так після розморожування її можна одразу додати до будь-якої страви.
Далі необхідно розкласти листя по пакетах. Найкраще це робити тонкими шарами. Так замороження буде рівномірним. Рекомендується використовувати герметичні пакети – наприклад, із замком зіплок, які продаються в багатьох магазинах.
Як заморозити шпинат на зиму – способи
Можна заморожувати шпинат у пакетиках або навіть формах для льоду.
Для варіанту із пакетиками можна скористатися вакууматором, який здатен вичавити повітря з пакета і “запечатати” всі отвори. Якщо нарізати шпинат великими шматками, то прибрати вологу за допомогою сухих рушників буде простіше.
Щоб заморозити зелень у формах для льоду, її потрібно різати дуже дрібно – тоді взимку можна буде кидати шпинатні кубики прямо в суп або будь-яку іншу гарячу страву. Також можна скористатись блендером, а потім помістити у формочку і трохи залити водою.
Нещодавно ми також розповідали, як зберігати хліб у холодильнику і чи варто це робити.