Незабаром стіл українців буде заповнений різноманітними стравами, проте не дуже корисними. Український шеф-кухар колумбійського походження Ектор Хіменес-Браво розповів, яким має бути новорічний стіл 2022 року.
Кулінар зазначив, що в більшості новорічне меню включає страви з майонезу, картоплі, смаженого м’яса і олії, і лише мала частина – свіжі овочі.
Ектор розповів, як урятувати ситуацію. Перше, що рекомендує шеф-кухар – залишити лише один салат із майонезом, якщо вам складно від нього відмовитися зовсім.
– Інші заправте олією, бальзамічним оцтом чи лимонним соком, – зазначив він.
Друге – запікайте, а не смажте. У рукаві, пергаментному папері чи фользі – як вам більше подобається.
– Мінімізуйте обсмажування та літр олії на сковорідці, – порадив Хіменес-Браво.
І третє – зробіть здорові закуски. Не тарталетки з плавленим сиром і майонезом, а, наприклад, хумус із овочами, крем-сир із зеленню, спринг-роли чи роли в листі салату. До цього додати тарілку нарізки з сиром і м’ясом.
Раніше ми писали, які м’ясні страви можна приготувати на Новий рік 2022. У святкову ніч важливо догодити головному символу року – водяному Тигру, тому страви повинні бути вишуканими.
Наприклад, запечена свинина з сухофруктами чи індичка під медово-гірчичним соусом. Детальні рецепти приготування читайте на Фактах ICTV.