Усі господині мають на кухні місце для зберігання борошна, круп та іншої бакалії. При неправильному зберіганні у цих продуктах можуть завестися комахи або якість виробів значно погіршиться.
Борошно – дуже цінний продукт, особливо під час воєнного стану. Аби воно зберігало свої властивості якнайдовше, необхідно дотримуватися певних правил зберігання.
Як правильно зберігати борошно вдома – дивіться у нашому матеріалі.
Де зберігати борошно
Загалом термін зберігання борошна вищого сорту у сприятливих умовах – 10 років. Звичайно, ніхто не буде так довго тримати продукт, але варто розуміти, що за правильного зберігання борошно може пролежати у вас не один місяць.
Зберігати його варто у прохолодному (не більше 20°С), добре провітрюваному, сухому приміщенні. Не можна класти борошно поруч з іншими продуктами чи крупами, воно може увібрати в себе сторонні запахи.
У приміщенні не повинно бути різких перепадів температури. Якщо борошно впріє – воно стане непридатне до використання. Також слідкуйте за сирістю, її взагалі не має бути.
До речі, борошно можна покласти у холодильник, на полицю для овочів. Так термін зберігання збільшиться до кількох років.
У чому тримати борошно
Фото: unsplash
Паперове упакування, в якому вже продають муку, не підходить для тривалого зберігання. Але, якщо обгортка не розкрита, борошно витримає кілька місяців.
Якщо пакет вже відкритий, можна пересипати у тканинний мішечок, скляну банку або контейнер для їжі.
Але у такому випадку звертайте увагу на відсутність сторонніх запахів у тарі.
– У поліетиленовому пакеті зберігати борошно небажано.
З часом борошно може запліснявіти – аби цього не сталося, час від часу просушуйте його:
- розсипте тонким шаром на розстелений папір;
- залиште на кілька годин;
- пересипте у чисту тару.
Також у борошні можуть завестися жуки, комахи чи маленькі черв’яки. Аби уникнути такої неприємності, покладіть разом з борошном кілька неочищених зубчиків часнику. Справа у тому, що аромат часнику відлякує різних комах, натомість борошно ніяк не постраждає.
Якщо ви здійснюєте великі закупи борошна, наприклад, у 50-кілограмових мішках, кладіть їх у дерев’яні ящики, а наверх насипайте сухі трави. Підійде полин, календула чи чебрець. Таке борошно і зберігатиметься довго, і матиме приємний аромат.