Авокадо – фрукт, який походить із Центральної Америки та Мексики. Він має безліч корисних властивостей та незамінних жирів. Тому цей екзотичний фрукт швидко набув популярності у всьому світі.
Сьогодні знайти авокадо можна в будь-якому продуктовому магазині. Його споживають як окрему страву або ж додають до різних салатів чи тостів. Але після розрізання авокадо втрачає свій насичений зелений колір і темніє.
Факти ICTV дізнавалися, як правильно зберігати авокадо після розрізання, аби фрукт не темнів та довше залишався свіжим.
Щоб не темнів: як зберігати авокадо після розрізання
На жаль, в магазинах авокадо продають не зовсім стиглими. Тобто після купівлі потрібно залишити фрукт на кілька днів, аби він достигав.
Після того, як авокадо достигне, зберігати його краще в холодильнику. Там він буде довше залишатися стиглим та не псуватиметься!
– Зверніть увагу, що в холодильнику стиглий авокадо може зберігатися близько трьох-чотирьох днів.
Любителі цього екзотичного фрукта знають, що після розрізання авокадо починає темніти. Але потемніння фрукта не є ознакою псування, це просто відбувається природний процес – м’якоть вступає у хімічну реакцію з киснем.
Аби зберегти колір та свіжість вже розрізаного авокадо, не потрібно виймати з нього кісточку.
Фото: Unsplash
Також можна скористатися секретними інгредієнтами, які блокуватимуть процес потемніння. У цьому вам допоможуть:
- лимонний сік (чи сік лайма);
- столовий оцет.
Що треба зробити:
- Змастіть обидві половинки авокадо лимонним або лаймовим соком (якщо їх немає, використайте звичайний столовий оцет).
- Щільно складіть разом.
- Загорніть у харчову плівку та зберігайте у холодильнику.
Якщо одну половинку фрукта ви вже зʼїли, тоді змастіть лимонним соком чи столовим оцтом іншу половинку та загорніть її у харчову плівку.
Є ще один метод ефективного зберігання – оливкова олія. Її потрібно нанести на залишки авокадо тонким шаром. Олія стане надійною перепоною для повітря. Рекомендується додатково загорнути половину авокадо в харчову плівку й потім помістити в контейнер.
Також трапляються випадки, коли ви купили авокадо, але після розрізання зрозуміли, що він не стиглий. Аби зберегти свіжість фрукта та дати йому достигнути:
- Змастіть обидві половинки авокадо лимонним соком.
- Складіть їх разом та загорніть у харчову плівку (зверху ще можна загорнути у фольгу).
- Залиште авокадо за кімнатної температури на кілька днів.
- Коли фрукт достигне, можете його зʼїсти чи зберігати в холодильнику ще кілька днів.
Де варто зберігати авокадо
Нестиглий фрукт найкраще зберігати за кімнатної температури у темному місці. Для швидшого достигання можна загорнути авокадо у фольгу.
Тримайте авокадо якомога далі від стиглих екзотичних фруктів (наприклад, від бананів), оскільки поряд із ними воно не зберігатиметься так довго.
Після того, як авокадо достигне, його можна перемістити у холодильник на полицю до інших овочів та зелені. Там фрукт може пролежати ще кілька днів!