Кокос – смачний та корисний плід, проте відкрити його не так вже й легко. Він має щільну та тверду шкірку, яку не кожен може пробити.
В результаті боротьби можна нашкодити не лише кокосу, а й собі.
Як правильно та безпечно відкривати кокос в домашніх умовах – читайте в нашому матеріалі.
Як відкрити кокос за допомогою ножа
Кокос має одне слабке місце на шкірці, вдаривши по якому, утвориться тріщина.
Ахіллесова п’ята кокоса розташована біля вічок (три коричневих кружочки збоку).
- Покладіть кокос на рівну поверхню.
- Знайдіть слабке місце.
- Ударте по ньому тупою стороною ножа.
- Поверніть трішки кокос та ударте знову.
- Після кількох таких ударів на шкірці з’явиться тріщина.
- Розколіть кокос за допомогою ножа та насолоджуйтесь.
Фото: Depositphotos
Як відкрити кокос за допомогою духовки
- Розігрійте духовку до 190 градусів.
- Паралельно злийте з кокоса воду – в одному з вічок цвяхом чи ножем зробіть маленьку дірку та злийте воду.
- У розігріту духовку покладіть кокос на 10 хв.
- На шкаралупі повинна з’явитися тріщина, завдяки якій кокос розколеться простіше і швидше.
- Якщо за 10 хвилин кокос не тріснув, продовжуйте нагрівання, поки не утвориться тріщина.
- Тепер вийміть кокос та дайте йому охолонути.
- Після цього за допомогою ножа чи кухонного молотка відкрийте плід.
Як відкрити кокос за допомогою кухонного молотка
- Злийте кокосову воду.
- Загорніть плід у рушник.
- Міцно та надійно зафіксуйте кокос.
- Вдарте по ньому кілька разів тупим боком молотка.
- Бийте, поки кокос не трісне.