Не забудьте про кісточку: як правильно почистити манго

Микола Олефіренко редактор розділу Lifestyle
Манго

Фото: Unsplash

З кожним роком манго все частіше з’являється на кухні українця. Екзотичний фрукт для багатьох не здається чимось незвичайним, але не всі знають, як його правильно підготувати до вживання. Настав час розібратися, як обробити цей плід.

Як правильно чистити манго: найкращі способи

Один з очевидних способів обробки манго – це використання ножа. Обов’язково промийте фрукт під проточною водою – після цього розріжте плід навпіл, але врахуйте, що ніж наштовхнеться на кісточку, яку потрібно буде дістати.

Так, за допомогою ножа зробіть суцільний розріз навколо кісточки і розділіть руками плід навпіл. Потрібно витягнути кістку, а потім порізати плід на шматочки будь-яких видів – це можуть бути кубики або смужки. Головне, не їсти шкірку, та знімати її необов’язково, адже за неї можна тримати ласощі й не забруднити руки.

Ще один спосіб, як правильно чистити манго – за допомогою ложки. Для цього потрібно знову розрізати фрукт і витягнути кісточку, а потім за допомогою ложки відокремити шкірку від м’якоті. Фрукт має бути дуже стиглим, щоб це було легко. Чайна ложка для цього не рекомендується – вона надто маленька, а деякі й зовсім можуть погнутися.

Якщо ніж дасть змогу нарізати шматки практично будь-якої форми, то ложка помітно спростить оброблення, якщо фрукт потрібно подрібнити в блендері або додати до страви не для краси. До того ж, за допомогою столового приладдя можна досить швидко почистити манго, якщо призвичаїтися.

На стіл можна подати не тільки манго – саме час дізнатися, як швидко почистити ананас і з легкістю його порізати. Потрібно його помити і використовувати ніж – у деяких випадках потрібно докласти трохи зусиль.

Categories: Лайфхаки