Великий піст: 6 трендів вегетаріанського меню

Великий піст: 6 трендів вегетаріанського меню

Про це пише PETA.

Норі

Висушені та спресовані в аркуші червоні водорості дуже корисні, оскільки містять клітковину, антиоксиданти та йод. За допомогою норі можна готувати овочеві роли, а подрібнені листи – додавати в салати та супи.

Зараз дивляться

Овочі-фрі

Альтернатива картоплі-фрі – цукіні-фрі, банани-фрі і навіть шампіньйони-фрі. Овочі готуються легко і швидко. Як соус до них можна використовувати несолодкий йогурт, змішаний із лимонним соком, сіллю і перцем.

Веганський пармезан

Так називають харчові дріжджі, які за смаком нагадують сир пармезан. Вони продаються у вигляді порошку або пластівців. Соус на основі харчових дріжджів використовують для надання сирного смаку піці, омлету, пасті, супам.

Читайте: Що можна їсти у Великий піст 2017 – календар на кожен день

Ферментовані продукти

Продукти, які чудово доповнюють вегетаріанське та пісне меню – квашена капуста та малосольні огірки. Крім того, ці продукти покращують стан шлунково-кишкового тракту. Також до ферментованих належать кисломолочні продукти.

Зудлс

Назва zoodles походить від zucchini noodles, що означає цукіні локшина. Овочі, нарізані за допомогою овочерізки, використовують у салатах або як альтернативу спагетті. Зудлс можна робити з цукіні, спаржі, буряків, моркви, картоплі та інших овочів.

Вівсянка в банці

Вівсянка під йогуртом із фруктами, горіхами та насінням – дуже смачна страва, що не сходить із топових позицій прихильників здорового меню.

Ми також писали про те, як правильно дотримуватися Великого посту.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Loading...
Знайшли помилку в тексті?
Помилка