Фото Відео Свята в Україні

Що приготувати на День святого Валентина – рецепти

Що приготувати на День святого Валентина – рецепти

А Факти ICTV підкажуть вам оригінальні рецепти.

Передусім потрібно подумати про антураж – свічки, приглушене світло, розслаблююча музика, красиво накритий стіл. А на столі тільки вишукані і легкі страви.

Почати варто з закуски. Це може бути легкий салат, всілякі тости або щось іще. Для основної страви підійде нежирне м’ясо або риба – варіацій безліч. На десерт, звичайно, щось надлегке, адже попереду ще його продовження!

Зараз дивляться

На відео нижче – ідеї, як з овочів, фруктів та інших продуктів зробити красиві закуски.

Салат Закохана парочка

Авокадо вважається одним з головних афродизіаків. Він є в складі цього і наступного салатів. Закохану парочку ми викладаємо у формі двох сердець. Для цього можна використовувати спеціальні формочки.

Приготування:

  • 1 шар – подрібнені креветки;
  • 2 шар – м’якоть авокадо, нарізана кубиками;
  • 3 шар – майонез;
  • 4 шар – натерте варене яйце;
  • 5 шар – майонез;
  • 6 шар – натертий твердий сир.

Прикрасити маслинами, білком і червоною ікрою, як на фото.

Салат на День Валентина з авокадо і лососем

Складові:

  • невеликий пучок руколи;
  • один авокадо;
  • 100 г філе копченого лосося;
  • один червоний грейпфрут;
  • сіль, бальзамічний або фруктовий оцет – за смаком;
  • 2 ст. л. оливкової олії.

Приготування:

Замочити рукколу в холодній воді, щоб прибрати гіркоту. Обсушити і скласти в салатницю.

Авокадо розрізати навпіл, видалити кісточку, очистити від шкірки і нарізати часточками.

Філе лосося нарізати смужками.

Грейпфрут почистити, прибрати білі плівки і розрізати кожну часточку на 2-3 частини.

Поверх руколи викласти шматочки авокадо, риби і грейпфрута.

Посолити, скропити оливковою олією і оцтом.

Свинина у смарагдах

Складові:

  • 400 г свинячої вирізки;
  • 3 цибулини-шалот;
  • 4 ківі;
  • 100 мл апельсинового соку
  • сіль і перець – за смаком.

Приготування:

Нарізаємо свинячу вирізку шматками товщиною 1,5 см, натираємо сіллю з перцем і залишаємо на 30 хвилин.

Обсмажуємо нашатковану цибулю-шалот, додаємо ківі, нарізані кубиками, і тушкуємо 15 хвилин на слабкому вогні.

Вливаємо 100 мл апельсинового соку і збиваємо блендером. Обсмажуємо медальйони до золотистої скоринки, поливаємо фруктовим соусом, або, як варіант, можна протушкувати кілька хвилин медальйони в такому соусі.

Запечений лосось з винним соусом

Складові:

  • 650 г філе лосося без шкіри;
  • сіль і мелений перець – за смаком;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • 2 ч. л. борошна;
  • 1 склянка сухого білого вина;
  • 1 ст. л. свіжої зеленої цибулі.

Лосось

Приготування:

Розігріти духовку до 230 градусів. Викласти філе лосося на противні, приправити сіллю. Випікати близько 15 хвилин.

Тим часом у маленькій каструлі розтопити масло на середньому вогні. Додати борошно і готувати, помішуючи, 1 хвилину. Додати вино і довести до кипіння, зменшити вогонь і варити, поки рідина не зменшиться вдвічі, від 8 до 10 хвилин. Додати в зелену цибулю, приправити сіллю і перцем. Виделкою акуратно розламати філе лосося на шматки, полити соусом з білого вина і подавати.

Закусочний курячий рулет із мандаринами

Складові:

  • 100 г волоських горіхів;
  • 7 штук чорносливу;
  • 4 курячі філе;
  • 3 мандарина;
  • перець чорний мелений, спеції і сіль – за смаком.

Приготування:

З чорносливу вийняти кісточки, залити м’якоть окропом і залишити на годину-півтора для набухання. Мандарини очистити від плівок і шкірки, розділити на часточки. Сире куряче філе розрізати уздовж навпіл. Шматки викласти на дошку з харчовою плівкою внапуск, добре відбити, посолити і поперчити.

Очищені волоські горіхи порубати гострим ножем або перемолоти в блендері. Половиною крихт посипати відбите м’ясо. На горіховий шар викласти чорнослив, цілий або нарізаний. Наступний шар – часточки мандаринів, горіхи. Нафаршироване філе скрутити в рулет, рівний і щільний. Кінці плівки туго затягнути, щоб вона не розгорнулася під час приготування.

Перекласти рулет в пароварку або в друшляк на каструлі з помірно киплячою водою. Накрити кришкою, варити ще 35-40 хвилин. Готову закуску вийняти, остудити, видалити плівку. Курячий рулет з мандаринами нарізати навскоси скибочками завтовшки 1,5 см.

Бісквітний рулет із желе на День Валентина

Складові:

Для тіста: 4 яйця, 1 склянка цукру, пакетик ванільного цукру, 1 склянка борошна, 1 ч. л. розпушувача, вершкове масло – для змазування.

Для начинки: 2 упаковки готового желе по 90 г, 400 мл води, шоколадна стружка – для прикраси.

Приготування:

Збити яйця з цукром і ваніллю до отримання пишної світлої маси. Додати розпушувач і борошно, розмішати.

Деко 35х45 см застелити пергаментом і змастити маслом. Вилити тісто, розрівняти і випікати в розігрітій до 180ºC духовці близько 20 хвилин. Бісквіт дістати і згорнути його разом з пергаментом в рулет. Дати охолонути.

Розчинити желе в гарячій воді, коли охолоне, помістити в холодильник, щоб воно почало схоплюватися.

Акуратно розгорнути бісквіт, викласти зверху желе, розрівняти. Знову згорнути в рулет і поставити в холодильник на 1 годину, щоб желе повністю застигло.

Готовий рулет прикрасити шоколадною стружкою.

Шоколадні сердечка

Інгредієнти на 2 порції:

  • 2 ч. л. розчинної кави;
  • 100 мл 35-процентних вершків;
  • 90 г білого шоколаду;
  • 100 г гіркого шоколаду.

Приготування:

Плитку гіркого шоколаду розламати на невеликі шматочки, скласти в металеву миску. Помістити на каструлю з киплячою водою відповідного діаметру поки шоколад повністю не розтопиться.

З щільного паперу зробити трафарет у формі сердечка шириною близько 10 см. З його допомогою намалювати на аркуші пергаменту 8 однакових сердець.

Невеликим кулінарним пензликом промазати сердечка розтопленим шоколадом. Залишити на 10 хвилин, потім нанести другий шар. Дати застигнути, після чого акуратно зняти з паперу і помістити в холодильник.

Білий шоколад порубати ножем або натерти на тертці. Додати в вершки розчинну каву, перемішати, перелити в сотейник і довести до кипіння. Додати білий шоколад, розмішати. Перелити в миску і дати охолонути. Збити вінчиком у пишну масу і перекласти в кондитерський мішок з гладенькою насадкою.

На 6 сердечок видавити крем невеликими кульками. Скласти одне на інше по 3 сердечка з кремом. Накрити шоколадними сердечками, які залишилися, і поставити в холодильник до подачі до столу.

До речі, цей і без того гарний десерт ви можете зробити розкішним. По-перше, на верхніх сердечках можна написати яке-небудь романтичне побажання або зізнання у коханні. Для цього розтопіть 50 г білого шоколаду, перекладіть його в кондитерський мішок з дуже тонкою насадкою, напишіть заповітні слова і поставте в холодильник. По-друге, сердечка можна прикрасити свіжими або зацукрованими квітами. Для зацукрованих квітів найкраще взяти невеликі троянди або фіалки. Приготуйте цукровий розчин з 1 ст. л. цукру і 1 білка. Тонким пензликом нанесіть розчин на пелюстки 4 фіалок. Викладіть квіти на паперові серветки, через ситечко присипте цукровою пудрою і дайте підсохнути.

Читайте: Річниці весілля: що прийнято дарувати (ІНФОГРАФІКА)

До слова, Факти ICTV зробили підбірку подарунків для коханого на День святого Валентина.

Фото і рецептм: vkuso.ru, povar.ruqulady.ru

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Підтримати Факти ICTV
Знайшли помилку в тексті?
Помилка