Фото Відео Свята в Україні

Коктейлі на Новий рік 2019: рецепти з фото

Коктейлі на Новий рік 2019: рецепти з фото

Символом Нового 2019 року стане Жовта Земляна Свиня. Аби привернути її увагу та заслужити прихильність, необхідно приділити увагу оригінальності напоїв. Експериментуйте з прянощами. З багатьма напоями добре поєднується кардамон, м’ята, лаванда.

Традиційно зі спиртного на новорічному столі повинні бути шампанське, горілка та коньяк, але пити їх потрібно з розумом. Родзинкою свята стануть яскраві та кольорові, а також не надто міцні коктейлі.

Грейпфрутовий белліні

  • Грейпфрутовий сік— 300 мл
  • Сухе шампанське— 1 пл.
  • Малина
  • Цедра грейпфрута

На дно келиха налийте 75 мл грейпфрутового соку, потім доверху наповніть келих шампанським. Прикрасьте коктейль грейпфрутовою стружкою і ягідкою малини на шпажці. Готовий напій подавайте одразу.

Мімоза

  • Апельсиновий сік – 40 мл
  • Охолоджене шампанське – 60 мл

В охолоджений фужер налити апельсиновий сік і додати холодне шампанське.

Зелені вогники

  • Вермут (десертний світлий) — 100 мл
  • Горілка — 40 мл
  • Лікер (ківі) — 40 мл
  • Ківі — 40 г
  • Лід

Очистіть ківі та наріжте його кубиками. На дно келиха укладіть шматочки ківі та лід. Всі рідкі компоненти коктейля змішайте в шейкері, а потім розлийте в келих із льодом і ківі. Прикрасьте напій кружечками ківі.

Безалкогольне шампанське

  • Вода – 1 л
  • Мед – 150 г
  • Цукор – 150 г
  • Лавровий лист – 2 шт
  • Кориця, гвоздика, кардамон, імбир, мускатний горіх – 5 гр

Воду закип’ятити, додати прянощі, мед, цукор і варити ще 10-15 хвилин. Дати настоятися, розлити по пляшках, додати в кожну кілька родзинок, щільно закупорити та прибрати в холодильник настоюватися.

Полунична фантазія

  • Полуниця — 12 шт
  • Ожина — 5 шт
  • Шампанське — 1 пл.
  • Цукор — 50 г
  • Лід

Помийте ягоди, очистіть від листочків і помістіть їх у блендер із цукром і льодом. Потім з’єднайте всі ці інгредієнти в пюре та залийте шампанським. Розлийте коктейль порційно по келихах і прикрасьте цілими ягідками.

Лимонний коктейль

  • Лимонний джем— 1 ст. л.
  • Свіжа м’ята
  • Вода газована— 120 мл
  • Горілка — 50 мл
  • Лід

Покладіть у стакан столову ложку джему та кілька листочків м’яти. Потім налийте горілку, добре помніть і змішайте. Процідіть цей “сироп”, прибираючи листя і м’якоть. Після – додайте холодну газовану воду (кількість залежить від бажаної міцності) і лід. Прикрасьте напій гілочкою м’яти.

Фентезі

  • Коньяк – 60 г
  • Лікер – 25 г
  • Цукор – 1 кубик
  • Цукрова пудра – 10 гр
  • Лимон – 1 шт

Келих для коктейлю підготуйте заздалегідь, його необхідно підігріти. Потім всипте в келих цукрову пудру та акуратно влийте коньяк. Додайте лікер, а зверху покладіть тонку скибочку лимона. Додайте трохи окропу. На келиху встановіть чайну ложку, покладіть в неї кубик цукру, полийте його коньяком і підпаліть.

Вогняний дракон

  • Абсент – 40 г
  • Коньяк – 20 г
  • Холодний капучино – 50 г
  • Цукор

Абсент налийте у келих для коньяку, а капучіно – вилийте в склянку. Келих з абсентом боком укладіть на склянку з капучино, додайте трохи цукру та підпаліть. Повертайте келих акуратно: цукор повинен розплавитися, а скло рівномірно прогрітися. Слідкуйте за тим, щоб келих не лопнув. Потім гарячий абсент влийте у склянку з капучино та накрийте блюдцем, щоб полум’я згасло. Напій готовий до подачі.

Новорічна гірлянда

  • Горілка – 50 мл
  • Лікер Малібу – 30 мл
  • Лікер Блю кюрасао – 20 мл
  • Сироп Гренадін – 20 мл
  • Апельсиновий сік – 150 мл
  • Лід

Покладіть у келих лід. Влийте Гренадін, а зверху дуже акуратно налийте апельсиновий сік. Він має «лягти» шаром на сироп. У шейкер покладіть трохи льоду, потім влийте горілку, Малібу і Блю кюрасао. Ретельно збовтуйте суміш протягом 5 секунд. Потім відфільтруйте напій і влийте в келих верхній синій шар. Перед подачею можна прикрасити коктейль апельсином або вишенькою.

Різдвяний пряник

  • Вершковий лікер – 100 мл
  • Молоко – 200 мл
  • Кавовий лікер – 30 мл
  • Ванілін
  • Імбирне печиво – 2 шт
  • Лід
  • Коричневий цукор

Змішайте кавовий і вершковий лікери, а також молоко і ванілін в шейкері з льодом. Перелийте напій у заздалегідь охолоджені келихи для мартіні. Гарніром до коктейлю стане маленьке імбирне печиво.

Новорічна сангрія

  • Вино (сухе чи напівсолодке)— 700 мл
  • Персики — 3 шт
  • Лимон — 1 шт
  • Яблуко — 1 шт
  • Лайм — 1 шт
  • М’ята — 4 гілочки
  • Мед — 4 ст. л.

Залийте м’яту невеликою кількістю меду, помістіть суміш у графин. Яблуко поріжте на шматочки і видаліть насіння. Лимон, персики і лайм наріжте півкільцями. Потім помістіть фрукти у графин і додайте вино, акуратно перемішуючи. Залиште напій настоюватися у прохолодному місці приблизно 5 годин. Потім розлийте сангрію по келихах і прикрасьте коктейль м’ятою і шматочками лимона. Додайте лід.

Айсберг

  • Вершкове морозиво – 100 г
  • Молоко – 120 г
  • Сироп (вишня) – 20 г
  • Яєчний жовток – 1 шт

Охолодіть молоко, потім додайте в нього вишневий сироп, сирий яєчний жовток і 2 ст. ложки морозива. Збивайте суміш міксером протягом 2 хвилин так, щоб вона добре спінилась. Перелийте в келих. Залишки морозива помніть виделкою і обережно додайте в коктейль.

Подібний напій можна приготувати зі смаком полуниці або малини.

Фруктово-імбирний ель

  • Яблуко — 1 шт
  • Апельсин — 1 шт
  • Лимон — 1 шт
  • Гвоздика — 20 шт
  • Свіжий імбир – шматочок 7 см
  • Цукор світло-коричневий — 30 г
  • Газований напій (тонік) — 375 мл

Розігрійте духовку до 200 градусів. Увіткніть гвоздички в шкірку лимона і апельсина. Яблуко надріжте по колу. Спечіть фрукти в духовці протягом 25 хвилин. Очистіть і розімніть в пюре яблуко, розріжте апельсин і лимон. Імбир натріть на тертці. У мисці змішайте фрукти, імбир і цукор. Потім додайте 300 мл киплячої води. Розімніть фрукти ложкою, накрийте і залиште на годину. Після цього процідіть суміш у глечик з колотим льодом, видавлюючи ложкою сік із м’якоті фруктів. Додати газовану воду. Прикрасьте напій апельсиновою скоринкою з гвоздикою.

Брук Шилдс

  • Апельсиновий сік – 50 мл
  • Лимонний сік – 25 мл
  • Сік лайма
  • Лід
  • Гренадін
  • Імбирний ель
  • Вишня

Заповніть шейкер на 2/3 льодом. Додайте 50 мл апельсинового соку та 25 мл лимонного соку. Потім влийте в шейкер кілька крапель соку лайма, струсніть і перелийте суміш у високий келих. Додайте в напій трохи гренадину, долийте імбирний ель. Прикрасьте коктейль вишенькою.

Читайте: Віскі чи шампанське: який алкоголь підійде вам у новорічну ніч – ТЕСТ

І наостанок кілька простих ідей, аби прикрасити ваші напої:

До речі, Факти ICTV раніше писали, у скільки обійдеться новорічний стіл.

Фото: dreamstime, unsplash.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Підтримати Факти ICTV
Знайшли помилку в тексті?
Помилка