Глазур для паски – рецепт

Глазур для паски – рецепт

До Великодня, який у 2022 році святкуватимемо 24 квітня, господині ретельно готуються. Чи не найбільше серед іншого прагнуть знайти ідеальний рецепт глазурі для паски, яка не кришиться, не прилипає до рук і привабливо виглядає.

Факти ICTV підготували універсальний рецепт глазурі, яка не лише прикрасить вашу паску, а й дуже смакуватиме.

Як приготувати глазур для паски

Зараз дивляться

Інгредієнти:

  • дві склянки цукрової пудри;
  • два білка;
  • лимон середньої величини.

Приготування:

  1. Цукрову пудру просійте крізь сито.
  2. Висипте її в чисту миску або каструльку, додайте білок.
  3. Розітріть їх до утворення білої піни.
  4. Вичавіть сік лимона і знову розтирайте до однорідної пишної маси.
  5. Як тільки глазур готова, намажте нею паску дерев’яною ложкою або спеціальною щіточкою.
  6. Не можна давати глазурі застоюватися, інакше вона засохне.

Щоб глазур вийшла різних кольорів, розділіть її на кілька частин.

Темно-коричневий колір вийде при додаванні 2 ч. л. какао і 1 ч. л. води.

Жовтого кольору глазур набуде при додаванні шафрану.

Стійкий помаранчевий відтінок додасть палений цукор.

Зелений – сік шпинату.

Маленькі хитрощі:

  • Якщо ви не використовуєте глазур відразу, прикрийте її харчовою плівкою, щоб не засохла.
  • Щоб зробити візерунки з глазурі, використовуйте кондитерський шприц або целофановий пакет з відрізаним кінчиком.
  • Глазур на паску робіть тільки в сухому та чистому посуді, інакше маса не буде пишною.
  • Залишки глазурі не викидайте: нею можна поливати пряники і святкові пироги.

Читайте:

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Підтримати Факти ICTV
Знайшли помилку в тексті?
Помилка