Чим замінити шашлик на травневі свята

Міла Грубнік редакторка розділу Здоров’я
Чим замінити шашлик на травневі свята

Настали травневі свята, під час яких можна розслабитися та відпочити. Більшість традиційно поїде на природу для того, щоб провести час з сім’єю та приготувати смачний шашлик.

Але якщо смажити м’ясо на багатті вам вже набридло, можна замінити його іншими, не менш смачними стравами.

Факти ICTV вивчили кухні народів світу і підібрали цікаві рецепти м’ясних страв, які ідеально замінять шашлик на травневі свята.

Яловичина по-італійськи

Це смачна томлена на сковороді яловичина у винно-овочевому соусі.

Інгредієнти:

  • 4 стейки з яловичини товщиною 3-4 см
  • 2-3 ст. л. борошна
  • 1 цибулина
  • 1 морквина
  • 2 стебла селери
  • 3 зубчики часнику
  • 250 г томатів
  • 200 мл білого вина
  • 500 мл яловичого бульйону
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 100 г вершкового масла
  • 1 лимон
  • петрушка
  • сіль
  • перець

Приготування:

Готові яловичі стейки солимо і перчимо з обох боків, обвалюємо у борошні і смажимо у маслі й оливковій олії. Кожну сторону обсмажуємо до рум’яної скоринки (приблизно 4-5 хвилин). Потім перекладаємо м’ясо у глибоку сковорідку.

Нарізаємо цибулю, моркву, селеру кубиками, подрібнюємо часник. Обсмажуємо їх на оливковій олії до золотистої скоринки і перекладаємо до м’яса. Туди ж додаємо порізані томати.

Заливаємо м’ясо і овочі білим вином, ставимо на вогонь, даємо закипіти і готуємо близько 5 хвилин. Вливаємо бульйон і знову доводимо до кипіння. Додаємо спеції і зелень за смаком. Тушкуємо яловичину на дрібному вогні до 2 годин.

Поки м’ясо томиться, готуємо приправу Гремолата. Для цього треба петрушка, сік лимона і часник. Подрібнюємо петрушку, додаємо порізаний зубчик часнику і лимонний сік.

Після приготування м’яса доповнюємо його приправою.

Свинина по-тайськи

Це смачна пікантна страва зі свинини і спецій, приготовлена на сковороді.

Інгредієнти:

  • 750 г свинини
  • 60 мл соєвого соусу
  • 2 ст. л. меду
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 1 ч. л. імбиру
  • 2 ч. л. соусу Шрірача
  • петрушка
  • цибуля
  • сіль
  • перець

Приготування:

Спочатку готуємо маринад. Для цього змішуємо мед, соєвий соус, імбир, дрібно порізаний часник і соус Шрірача.

Порізану на шматочки по 2 см свинину перекладаємо в маринад і залишаємо на 20 хвилин.

Дістаємо свинину і обсмажуємо на рослинній олії по 5 хвилин з кожного боку. Під час готування потрібно полити свинину маринадом.

Тушкуємо м’ясо на середньому вогні до повної готовності. Перед подачею на стіл посипаємо його зеленню.

Курка по-мексиканськи

М’яка курка з овочами, приготована на сковороді.

Інгредієнти:

  • 500 г курки
  • 2 морквини
  • 1 цибулина
  • 400 г кукурудзи
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 1 болгарський перець
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • кріп
  • сіль
  • перець

Приготування:

Миємо курку і ріжемо великими шматочками. Подрібнюємо овочі – моркву, цибулю, болгарський перець.

Розігріваємо на сковорідці оливкову олію, викладаємо туди овочі і обсмажуємо до золотистої скоринки. Додаємо до овочів курку і смажимо біля 10 хвилин.

Відкриваємо консервовану кукурудзу, зливаємо рідину і висипаємо на сковорідку. Розмішуємо з водою томатну пасту і заливаємо м’ясо з овочами.

Додаємо зелень, сіль, перець і тушкуємо 30-40 хвилин.

Де замовити шашлик у Києві

Травневі свята завжди асоціюються з виїздом на природу та шашликами. Але якщо ви хочете відпочити і у вас немає бажання готувати самостійно, можна звернутися до фахівців і замовити м’ясні заготовки додому.

Де замовити шашлик з доставкою у Києві – читайте у матеріалі Фактів на ICTV.