У суботу, 23 березня, на СТБ завершився сьомий випуск кулінарного реаліті МастерШеф. Цього разу судді перевірили, наскільки об’єктивно та неупереджено конкурсанти ставляться до своїх суперників.
Саме час дізнатися, хто покинув МастерШеф, а хто проходить далі, щоби боротися за звання найкращого шефа.
Хто покинув МастерШеф сьогодні
Перший конкурс виявився командним – учасники готували класичну італійську пасту. Конкурсантам належало догодити прискіпливому журі спагеті з індичими мітболами, сиром рикотою і томатним соусом.
Саме під час цього конкурсу відбулася перевірка об’єктивності учасників. Капітанів команд відправили до кімнати, звідки вони спостерігали за процесом приготування страви. Проте бачили вони тільки руки кулінарів.


Кадр із МастерШеф-13 випуск 7 на СТБ
Учасники вдягнули рукавички та нарукавники, щоб капітани не могли їх ідентифікувати за руками та оцінювали обʼєктивно.
На створення заготовок кулінари мали 30 хвилин. Відтак капітани обрали по три найгірші порції у своїх команд. Їхнім авторам за це видали чорні фартухи та відправили на балкон. Питання, хто покине МастерШеф сьогодні, ставало все цікавішим.
Наступним етапом виявилося створення мітболів за 20 хвилин. І знову вибір найгірших порцій із відряджанням на балкон. Серед страв інших учасників капітани дистанційно обрали три найкращі страви. Куштували ж їх тільки судді.
– Час або продукти – питання, на яке кожен з вас має відповісти. Якщо ви знаєте правильну відповідь, шанси на перемогу збільшуються. Під коробками-загадками – продукти, з яких ви можете починати готувати. Але якщо їх вам недостатньо, ви можете відкривати наступну через 5 хвилин. І так до останньої. Та складність така, що поки ви відкриваєте коробки – готувати заборонено. Якщо ж ви починаєте готувати, то братися за наступні коробки більше не можна, – повідомили судді про умови другого конкурсу.
На щастя для кулінарів, після всіх випробувань ніхто не покинув МастерШеф сьогодні. Тож учасники можуть видихнути й набратися сил для наступного етапу реаліті, що визначить імʼя найкращого шефа.