Як приготувати пишні сирники:
Складові:
- 250 г сиру;
- 1 яйце;
- 2 столові ложки борошна;
- 1 столова ложка манної крупи;
- 1 столова ложка цукру;
- ½ чайної ложки соди з додаванням лимонного соку;
- дрібка солі;
- щіпка ваніліну;
- масло для смаження.
Приготування
- Змішуємо манку і соду (її необхідно попередньо погасити за допомогою лимонного соку) з перетерним сиром.
- Додаємо в суміш борошно, цукор, сіль і ваніль.
- Все добре перемішуємо і залишаємо тісто на 20 хвилин.
- Обсмажуємо сирники за стандартною схемою.
Факти ICTV зібрали в мережі кілька корисних порад з приготування сирників
1. Для сирників вибирайте лише дуже свіжий і сухий сир, інакше неприємна кислинка зіпсує смак, а надлишок сироватки доведеться компенсувати борошном.
2. Не кладіть багато яєць, інакше сирна маса вийде надто рідкою, і тоді теж доведеться додавати більше борошна. У класичних рецептах на 500 г сиру береться 1-2 яйця.
3. З тієї ж причини не переборщіть з цукром. У рецептах зустрічаються різні рекомендації – і 150 г цукру на 500 г сиру, і 2 ст. ложки цукру на 200-350 г сиру, головне – почуття міри.
4. Якщо ви хочете отримати дуже ніжні, м’які і пишні сирники, намагайтеся використовувати якомога менше муки. Тісто має нагадувати густу сирну масу, щоб ви легко могли скачати кульки, які не прилипали б до рук.
5. Смажити сирники потрібно на повільному вогні до утворення рум’яної скоринки. Не забувайте закривати сковороду кришкою, так вони будуть м’якшими і соковитішими.
Прості сирники
Складові:
- 3 ст. ложки борошна;
- 2-3 ст. ложки цукру;
- 2 яйця;
- 500 г сиру;
- борошно для панірування, рослинна олія для смаження і жменя родзинок.
Приготування:
- Ізюм розпарити у гарячій воді, дати обсохнути. Сир з цукром протерти через сито, додати борошно і яйця, вимісити тісто, додати родзинки і перемішати.
- Борошно для панірування просіяти на робочу поверхню. Вологими руками брати тісто невеликими порціями і, формуючи з нього коржики, обвалювати кожен у борошні. Залишити на 10 хвилин. Потім обваляти у борошні ще раз.
- Розігріти в сковороді олію, обсмажувати сирники по 1,5 хвилин з кожного боку. Подавати гарячими зі сметаною.
Сирники з ароматом ванілі
Складові:
- 3 яйця;
- 1 ч. ложка тертої цедри апельсина;
- 2 ст. ложки цукру;
- 0,5 стручка ванілі;
- 250 г жирного сиру;
- 6 ст. ложок борошна;
- 100 мл рослинної олії;
- цукрова пудра.
Приготування:
- Протертий через сито сир і яйця збити у блендері, додати борошно, цукор, цедру і насіння ванілі. Ще раз збити і поставити в холодильник на 30 хвилин.
- Цю масу скачати в товсту ковбаску і нарізати на кружечки товщиною 2,5-3 см, сформувати кульки.
- Рослинну олію добре розігріти в сковороді і смажити сирники до золотистої скоринки з двох боків. Дати сирникам злегка охолонути і подавати, посипавши цукровою пудрою.
Сирники ніжні
Складові:
- 1 яйце;
- 3 ст. ложки цукру;
- 500 г сиру;
- 150 г борошна;
- ваніль.
Приготування:
- Розмішати ложкою сир і яйця. Цукор і ваніль додати за смаком, розмішати. Тісто готове!
- Розігріваємо сковорідку, наливаємо олію.
- Формувати сирники і смажити, не обвалюючи у борошні.
Читайте: Як готувати картоплю фрі – найкращі способи
Раніше ми писали про секрети приготування спагетті.
Рецепти і фото: gastronom.ru, edimdoma.ru