Журналісти Ранку у великому місті з експертом Максимом Несміяновим перевірили рибу в столичних магазинах та показали, як правильно її вибирати, аби не отруїтися.
Читайте: Як обрати якісну рибу у супермаркеті – поради
Як перевірити рибу на якість:
- Заморожена риба не повинна лежати на підлозі.
- Якщо в магазині не дотримуються санітарних умов, краще купити продукт в іншому місці.
- Розморозити рибу можна на дві доби, але повторному заморожуванню вона вже не підлягає.
- Звертайте увагу на термін придатності.
- Свіжість риби можна перевірити по очах: якщо вони мутні – краще не купуйте.
- Жива риба в акваріумі може зберігатися 96 годин.
- Під виглядом акції можуть продавати товар, у якого давно закінчився термін придатності.
Тому кожного разу, коли купуєте рибу, не соромтесь ставити питання і просити документи, якщо сумніваєтесь у свіжості.
До слова, без плісняви та іржі – як обрати ікру в Україні.
Фото: Pixabay