Варимо пельмені за класичним рецептом
Що необхідно:
- 1 кг пельменів
- 4 л води
- 2 ч. л. солі
- 3 шт. лаврового листа
- 3-4 шт. чорного перцю горошком
Як варити:
1. У каструлю з водою необхідно покласти лавровий лист, перець, сіль. Все це тримаємо на максимальному вогні і чекаємо закипання.
2. У киплячу воду кидаємо пельмені і відразу перемішуємо. Робити це необхідно протягом усього варіння.
3. Після того, як вони спливуть, зробіть вогонь мінімальним. Варимо 5 хвилин.
4. У готових пельменів тісто має бути м’яким. Перевірити це можна за допомогою вилки.
5. Вийміть пельмені шумівкою, або перекиньте каструлю в дуршлаг.
6. Пересипте пельмені в окрему ємність і додайте вершкове масло.
7. Щоб було смачніше, їжте пельмені зі сметаною або майонезом. Можна додавати різні соуси.
Лайфхаки:
- Не кидайте заморожені пельмені у холодну воду – як результат вони злипнуться.
- Щоб не чекати довго закипання води – нагрійте воду в чайнику, а потім перелийте в каструлю.
- Щоб точно уникнути злипання пельменів – додайте рослинну олію.
- Для яскравого смаку – варіть пельмені в бульйоні.
- Їсти пельмені необхідно відразу після варіння.
Цікаві факти про пельмені
Назва страви має фінно-угорські корені, перекладається буквально як “хлібне вухо”. З двох слів – пель (вухо) і нянь (хліб) – виходить пельнянь, яке перетворилося на пельмень.
У Китаї пельмені називають цзяоцзи, у народів Середньої Азії і Кавказу теж є схожі страви – манти, хінкалі, пози.
У 2011 році в одному з китайських ресторанів виготовили пельмень вагою 79 кг, він мав довжину 1,2 м і ширину 0,86 м.
У китайців також є цікава традиція, пов’язана з пельменями. На людину, яка з’їла 2 пельмені, чекає подвійна радість, 3, 6, 9 пельменів – щастя, 4, 5 пельмені – багатий і урожайний рік, а ті, хто примудрявся з’їсти 10 пельменів, – везіння у всьому.
Читайте: Як готувати картоплю фрі – найкращі способи
Раніше Факти ICTV розповідали, як приготувати чіпси за класичним рецептом.