Броколі — це справжнє джерело вітамінів та мікроелементів, які хочеться зберегти на зиму.
Капуста славиться високим вмістом вітаміну C, К, А (ретинол). У ній багато вітамінів групи B, кальцію, магнію, заліза. Овоч має потужну антиоксиданту дію, зміцнює імунітет, сприяє покращенню обміну речовин та відновленню тканин.
Щоби ласувати броколі не тільки в сезон, а й у холодну пору року, його необхідно правильно зберігати. Зробити це можна за допомогою заморозки. Це найкращий спосіб забезпечити себе корисним овочем взимку.
У цій статті ви дізнаєтеся, як заморозити броколі в домашніх умовах, щоб зберегти максимальну користь та свіжість продукту. Читайте про основні способи та правила заморозки броколі — у матеріалі Life. Факти ICTV.
Заморожування броколі на зиму: основні етапи
Правильне заморожування броколі на зиму дасть змогу зберегти всі корисні властивості, смак та структуру. До того ж так капусту дуже зручно використовувати для приготування улюблених страв.
Заморожування овоча на зиму поєднує декілька етапів.
- Вибір овочів
Для заморожування варто використовувати лише якісні овочі. Якщо до зовнішнього вигляду є питання — від використання краще відмовитись.
Качани капусти мають бути:
- пружними;
- без вм’ятин та темних плям;
- без ознак псування;
- без жовтизни.
Термін зберігання якісно підібраної капусти може становити 12 місяців, але фахівці радять використовувати протягом шести місяців.
- Підготовка до заморозки
Перед тим, як заморозити броколі на зиму, важливо правильно її підготувати.
Для цього дотримуйтесь наступних кроків:
- Ретельно промийте броколі під проточною водою. Помістіть у солону воду приблизно на пів години. Це дасть змогу позбутися комах.
- Після замочування овоч необхідно ще раз промити під проточною водою.
- Розділіть суцвіття капусти на невеликі частини, видаліть всі тверді частини та листя, так буде зручніше зберігати та використовувати овоч.
- Щоб зберегти яскравий колір та корисні властивості, броколі рекомендується бланшувати. Для цього опустіть суцвіття у киплячу воду на три хвилини, а потім одразу перенесіть їх у крижану воду на 3-5 хвилин для зупинки процесу приготування.
- Після бланшування покладіть броколі на рушник та дайте добре просушитися.
Все, овочі готові — переходимо до заморозки.
Фото: pexels
Як правильно заморозити броколі на зиму
Після підготовки овочів переходимо до етапу заморозки.
Ось кілька порад, як правильно заморозити броколі:
- Розкладіть бланшовані суцвіття броколі на рушнику або таці в один шар й помістіть у морозильник орієнтовно на дві години. Це допоможе уникнути злипання шматочків.
- Перекладіть попередньо заморожену броколі у герметичні пакети або контейнери. Видавіть зайве повітря з пакетів, щоб запобігти утворенню льоду.
- Покладіть у морозильну камеру для подальшого зберігання.
Для заморозки броколі в домашніх умовах використовуйте герметичні пакети із застібкою або спеціальні контейнери для заморозки, щоб уникнути проникнення вологи та запахів. Також для економії місця у морозильнику можна використовувати вакуумні пакети.
Тепер ви знаєте, як заморозити броколі на зиму в домашніх умовах, щоб забезпечити себе смачними та корисними овочами протягом усього року.
Це не складно — спробуйте та куштуйте корисні овочі із задоволенням.