У людей на язиці у смакових клітинах є рецептори запаху. Це відкриття свідчить про те, що спочатку запах і смак зустрічаються на язиці, а не у мозку, як вважали до цього. Все це пояснює той фактор, що люди з нежиттю часто позбавлені можливості відчувати не лише аромат, але і смак.
Про це заявив клітинний біолог з Центру досліджень хеморецепції Монелла у Філадельфії Мехмет Озденер.
– Це може привести до розробки модифікаторів смаку, заснованих на запаху, які можуть допомогти у боротьбі з надлишком солі, цукру і жирів, що асоціюються із захворюваннями, пов’язаними з харчуванням, такими як ожиріння і діабет, – каже вчений.
Це у свою чергу допоможе вченим створити спреї, які зроблять нездорову їжу погану на смак, щоб у людей не розвивалося ожиріння.
Читайте: Вчені розповіли про ще одну причину ожиріння
До речі, раніше вчені заявили, що запах шкіри може свідчити про невиліковну хворобу.