Чи можна ставити гаряче у холодильник: всі за та проти

Анна Голішевська редакторка стрічки
Чи можна ставити гаряче у холодильник: всі за та проти

Бувають ситуації, коли щойно приготовані страви необхідно швиденько поставити на зберігання у холодильник. Наприклад, вранці, коли ви поспішаєте на роботу і не маєте часу на те, щоб їжа хоч трішки охолола.

Чи можна ставити гаряче у холодильник та що буде в такому разі з технікою – читайте в матеріалі.

Чи можна ставити гаряче у холодильник: найбільша небезпека

Якщо ви поставите гарячу їжу в холодильник, він може зламатися. Тому все ж краще дати страві охолонути до кімнатної температури.

Так холодильник не перевантажуватиме систему охолодження, знизиться ризик розмноження бактерій.

Але якщо у вас взагалі немає часу, то заздалегідь купіть спеціальні контейнери, які можуть швидко охолоджувати теплі продукти.

Чи можна ставити гаряче у холодильник: інші важливі моменти, які не можна ігнорувати

Крім поламки системи охолодження, існує безліч інших причин, через які краще не ігнорувати правила зберігання їжі. Наприклад:

  1. Через те що гарячі страви починають випаровуватися у холоді, у холодильнику почне з’являтися конденсат. Він буде накопичуватися на їжі та поверхні агрегата. Через це також зменшується термін придатності страв.
  2. Гарячі страви можуть пошкодити гумку на дверях холодильника (ущільнювальну). Тож він буде погано закриватися.
  3. Якщо ставите гарячу страву в холодильник на скляній тарілці, вона може пошкодитися.
  4. Коли температура камери підвищується, температурний датчик подає сигнал на компресор і він запускається, щоб нагнати холод. Якщо ви поставите гаряче в холодильник, температура в камері значно підвищиться і компресор запускатиметься частіше і на більш тривалий час, доки не нормалізує температуру. Тож витрата електроенергії значно збільшиться і рахунок за світло зросте.
Categories: Лайфхаки